Batavialand

Maak van een dag zeilen op het IJsselmeer een onvergetelijke dag met Lemsteraken Sensatie. Zeilen met klassieke Lemsteraken is een sensatie op zich. Op het water vallen alle spanningen weg, waai je lekker uit en heb je er een ervaring voor het leven bij. Kies daarom voor een dag zeilen op een Lemsteraak. Voorzien van alle gemakken en met catering op niveau, ervaart u een volledig verzorgd programma voor zorgeloos genieten.

Batavialand midden in het hart van de Zuiderzee

Batavialand is te vinden midden in het hart van de Zuiderzee en is daarom de plek bij uitstek om de roemruchte historie her te beleven. Een historie die ons terugvoert tot de Gouden Eeuw. Maar de beleving wordt pas echt compleet wanneer u zelf gaat inschepen en in het kielzog van Michiel de Ruyter het zeilen gaat ervaren.

Zeilevenementen met Batavialand vormen een compleet arrangement. Met groepen tot 240 personen kunt u inschepen op traditionele, klassieke Lemsteraken, waarbij we groepen onderverdelen in maximaal 12 gasten per schip. Binnen dit arrangement leert u zelf de schepen varen en als zeilende vloot verkent u de voormalige Zuiderzee. Deze actieve zeiltocht wordt feestelijk afgesloten na terugkomst op Batavialand.

Voor de zeilevenementen is gekozen voor de schepen van Lemsteraken Sensatie; modern gebouwde, uiterst luxe en zeer exclusieve schepen van 16 meter lengte. Allemaal gebouwd naar traditionele modellen zoals de Groene Draeck: de bekende jacht van ons koningshuis. Deze ruime schepen bieden alle comfort en veiligheid, met moderne sanitaire voorzieningen.

Genieten van een arrangement bij Lemsteraken Sensatie? Dan bepaalt u zelf of u mee wilt helpen met het zeilen, of liever een lekker plekje zoeken in de grote kuip, om te genieten van het varen.

Zeilen met Lemsteraken Sensatie vanaf Batavialand geeft de mogelijkheid van alle faciliteiten aan de wal gebruik te maken. Denk aan de ontvangst van de gasten in onze presentatiezaal, lunch aan boord van de Batavia in de Officer’s Mess, de haringkar die klaar staat op de kade en het buffet in de sfeervolle taveerne. Natuurlijk is de rondleiding aan boord van de Batavia onderdeel van het programma en beschikken wij over alle benodigde zeilkleding en veiligheidsmiddelen.

Aanpassing van het arrangement naar uw wensen is altijd mogelijk en daar kunt u al gebruik van maken vanaf 12 personen. Zullen we samen met u het ideale zeilevenement gaan samenstellen?

DE SCHEPEN

De schepen van Lemsteraken Sensatie bieden plaats aan voor 12 tot 20 personen per schip. Voor een bedrijfsuitje van kleine en grote groepen worden naar behoefte meerdere schepen ingezet. Onder leiding van de ervaren schipper kunnen de gasten actief deelnemen aan het zeilen, of juist ontspannen genieten. Zeilkleding is voorhanden. Bekijk hier de checklist voor vertrek.

 • 12 tot 20 gasten per schip
 • Met max. 10 schepen
 • Ervaren schippers
 • Actief deelnemen of juist ontspannen genieten
 • Zeilkleding is voorhanden
 • Bekijk hier de checklist voor vertrek

LOCATIE

De haven van vertrek en aankomst is naar keuze. De thuishaven van Lemsteraken Sensatie is Muiden, de ideale uitvalsbasis voor een bedrijfsuitje op IJsselmeer en Markermeer. Vertrek vanuit Amsterdam (marina), Hoorn, Lemmer, Medemblik, Hindeloopen of Harlingen is tegen meerprijs mogelijk. Bekijk hier de vertrekhavens.

 • Thuishaven is Muiden
 • De ideale uitvalsbasis voor een bedrijfsuitje
 • IJsselmeer, Markermeer en Wadden
 • Alternatieve locaties tegen meerprijs mogelijk

ARRANGEMENT

Voor ieder arrangement geldt een prijs per persoon. Het bedrijfsuitje is mogelijk voor een morgen, middag, na-middag, avond en gehele dag. Het programma kan altijd worden aangepast aan de wensen van de klant.

 • Prijs per persoon
 • Verschillende dagdelen
 • Proffesionele zeilpakken en tube-zwemvesten
 • P&I verzekering voor de gasten
 • Veiligheid staat voorop
 • Maatwerk

Voor bedrijfsuitje, personeelsfeest, teambuilding en klanttevredenheid verzorgt Lemsteraken Sensatie de perfecte dag op het water. Zeilen met exclusieve, luxe Lemsteraken vanuit een locatie naar keuze en een programma op maat.

 

TOP