Bezoek de Marker Wadden met een Lemsteraak

Maak van een dag zeilen een sensationele dag met Lemsteraken Sensatie. Op de golven van het IJsselmeer vallen alle spanningen weg, waait u heerlijk uit en heeft u er een ervaring voor het leven bij. Onze Lemsteraak is van alle gemakken voorzien en biedt u catering op niveau. De ideale combinatie voor een volledig verzorgd programma en zorgeloos genieten.

De Marker Wadden een unieke natuurbeleving

Zie het helmgras ontspruiten, spot de kluut de visdief en de kokmeeuw die voet zet op een van de vijf eilanden. Neem een kijkje in een van de drie vogelkijkhutten en ervaar de natuur op zijn puurst. Wees getuige van de ontwikkeling van een nieuw stukje Nederland; de aanleg van eilandengroep Marker Wadden in het Markermeer.

Natuurmonumenten geeft met dit bijzondere initiatief bedreigde diersoorten en bijzondere inheemse planten weer bestaansrecht door de aanleg van de Marker Wadden. Met eigen grondstoffen uit het Markermeer zoals zand, klei en slib wordt de eilandengroep ontwikkeld.

Compleet met paaiplaatsen voor vissen, broedweides voor vogels en prachtige natuurlijke oevers. Dit unieke project helpt de natuur in en om het Markermeer zich te herstellen tot een waar natuurparadijs. Het is een van de grootste natuurherstelprojecten van West-Europa.

U kunt er genieten van prachtige wandelroutes, bijzondere vogels, planten, insecten en vissen. Hier komt u helemaal tot rust. Hoewel op dit moment de eilanden nog in aanleg zijn is het Haveneiland sinds september 2018 al open voor publiek. Met Lemsterakensensatie geniet u van de bijzondere ervaring van een veranderende Nederlandse kaart door de aanleg van de Marker Wadden.

Wilt u deze ervaring niet missen? Voor bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, teambuildingsessies en klanttevredenheidsgelegenheden verzorgt Lemsteraken Sensatie de perfecte dag op het water. Zeilen met exclusieve, luxe Lemsteraken vanuit een locatie naar keuze en een programma op maat.

Weetjes

  • Langs de paden liggen drie vogelkijkhutten: de Aalscholver, de Lepelaar en de Duikeend. Neem een verrekijker mee en geniet van de vele vogels zonder ze te verstoren.
  • De kaart van Nederland verandert door aanleg van de Marker Wadden; een archipel van natuureilanden tussen Lelystad en Enkhuizen.
  • 9 km varen vanuit Lelystad
  • In 2016 is samen met Rijkswaterstaat gestart met de eerste fase: de aanleg van vijf eilanden. Samen met het onderwaterlandschap zal het 1000 hectare groot worden. Onze ambitie is van de Marker Wadden een grote archipel te maken van in totaal 10.000 hectare. Het is daarmee een van de grootste natuurherstelprojecten van West-Europa.
  • Met de aanleg van de Marker Wadden worden niet alleen eilanden en oevers gecreëerd, het natuurlijk evenwicht onder water krijgt ook de kans zich te herstellen. De voedselketen van algen en plankton, kleine waterdieren, vissen en vogels wordt namelijk bedreigd door een dikke sliblaag op de bodem van het meer. Deze ‘slibdeken’ wordt rond de eilanden verwijderd en wordt gebruikt om een voedselrijk wetland te ontwikkelen. De deels vrijgemaakte bodem van het meer komt hierdoor weer tot leven. Mosselbanken kunnen zich herstellen en het fijnste slib uit het water filteren. Het herstel van de onderwater natuur draagt bij aan de vitaliteit van het meer, waardoor de visstand zich naar verwachting zal herstellen.

Voor bedrijfsuitje, personeelsfeest, teambuilding en klanttevredenheid verzorgt Lemsteraken Sensatie de perfecte dag op het water. Zeilen met exclusieve, luxe Lemsteraken vanuit een locatie naar keuze en een programma op maat.

 

TOP