Bezoek Urk met een zeilschip

Combineer een fantastische dag zeilen op een lemsteraak met een bezoek aan Urk, de parel van Flevoland. Het voormalig eiland en authentieke vissersdorp Urk biedt een verscheidenheid aan activiteiten die perfect gecombineerd kunnen worden met het zeilen op het IJsselmeer.

Urk, de parel van Flevoland

Activiteiten in vissersdorp Urk

Urk is van oudsher een eiland in de Zuiderzee en later het IJsselmeer. Ondanks dat het een dorp is, geeft Urk nog steeds het eilandgevoel. Met een combinatie van een oud centrum, jacht- en vissershavens met historische zeilschepen , een strand en meerdere visrestaurants waarvan u de verse paling niet mag missen is Urk een unieke plek om eens te bezoeken.

Visveiling Urk bezoeken.

Indien geopend is een bezoek aan de visafslag te combineren met het zeilen op ons zeilschip. Tijdens het bezoek krijgt u een kijkje in de wondere wereld van het veilen van de vis. De constante aanvoer van verse vis (voornamelijk paling) zorgt voor een levendige handel met als doel de vis zo snel mogelijk aan de (tot wel 150) handelaren te verkopen voor goede prijs. De veiling is niet dagelijks geopend, we zullen van te voren met u afstemmen of het mogelijk is een bezoek te brengen op de door u gewenste datum.

Een lemsteraak op Urk.

Voor de zeilevenementen is gekozen voor de schepen van Lemsteraken Sensatie; modern gebouwde, uiterst luxe en zeer exclusieve schepen van 16 meter lengte. Allemaal gebouwd naar traditionele modellen zoals de Groene Draeck: de bekende jacht van ons koningshuis. Deze ruime schepen bieden alle comfort en veiligheid, met moderne sanitaire voorzieningen.

Door de klassieke bouw gaat een lemsteraak helemaal op in het beeld van de havens van Urk. Van oudsher is een lemsteraak dan ook een vissersschip dat zich helemaal thuis voelt tussen de nieuwe en klassieke vissersschepen in de Urkerhaven.

Een dag zeilen volledig naar uw wensen.

Genieten van een arrangement bij Lemsteraken Sensatie? Dan bepaalt u zelf of u mee wilt helpen met het zeilen, of liever een lekker plekje zoeken in de grote kuip, om te genieten van het varen.

Aanpassing van het arrangement naar uw wensen is altijd mogelijk. Zullen we samen met u het ideale zeilevenement gaan samenstellen?

Voor bedrijfsuitje, personeelsfeest, teambuilding en klanttevredenheid verzorgt Lemsteraken Sensatie de perfecte dag op het water. Zeilen met exclusieve, luxe Lemsteraken vanuit een locatie naar keuze en een programma op maat.

 

TOP