Een korte introductie voor zeilen Lemsteraak

Zeilen op de binnenwateren van Nederland is een unieke ervaring, want geen enkele zeiltocht is hetzelfde. Met een Lemsteraak bereikt u bijzondere bestemmingen en ziet u steeds weer nieuwe dingen. Ervaar zelf hoe het is om ons land vanaf het water te zien en boek een dagje zeilen. Lemsteraken Sensatie biedt een gevarieerd vaarprogramma voor zakelijke en particuliere klanten. Onze zeiljachten zijn ideaal voor dagtochten, maar we bieden ook meerdaagse zeilreizen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor zeilen Lemsteraak.

 

 

IMG_2750-2-1

Hoe herkent u een Lemsteraak?

De Lemsteraak heeft een vorstelijke uitstraling met zijn hoge zeilen en ruime opzet. Kenmerkend voor dit zeiljacht is dat het voorschip in volume groter is dan het achterschip. Daarbij heeft de Lemsteraak kromme voorsteven en het voordek loopt in de kop sterk op. Andere eigenschappen waaraan u dit jacht kunt herkennen zijn de ronde lijnen met horizontaal een eivormige bouw met de punt naar achteren. Voorheen was de mast even lang als de Lemsteraak, maar tegenwoordig is de mast aanzienlijk hoger. Ondanks dat het jacht redelijk compact is, bieden de kuip en het dek toch een zee aan ruimte.

Wist u dat?

De Lemsteraak is een zeilschip van Friese komaf en was oorspronkelijk een vissersaak. Hoewel we de boot nu voornamelijk voor recreatievaart gebruiken, was dit type boot in eerste instantie dus ontworpen voor de visserij. Toentertijd gebruikte men de boot voor de opslag en het transport van verse vis. Tegenwoordig is zeilen Lemsteraak zeer populair voor dagjes uit en wedstrijdzeilen. Een van de bekendste Lemsteraken van het land is De Groene Draeck, het privéjacht van prinses Beatrix. Dit jacht is net als onze Lemsteraken te vinden in de haven van Muiden. Tijdens uw dagje uit met Lemsteraken Sensatie zult u nog veel meer interessante weetjes te horen krijgen. Onze ervaren schipper kan u namelijk van alles vertellen over de geschiedenis en de werking van de Lemsteraak.

in-de-race-met-Danielle

Compleet verzorgde zeiltochten in Nederland

Lemsteraken Sensatie biedt dynamische bedrijfsuitjes en dagjes uit vol interactie. Als evenementenbureau zijn we gespecialiseerd in het organiseren van zeiltochten voor zakenrelaties, klanten, personeel, familie en vriendengroepen. Onze schipper zal u actief betrekken bij het zeilen Lemsteraak. Verder heeft u alle tijd om van de frisse buitenlucht en het prachtige uitzicht te genieten. We leggen u graag in de watten aan boord van ons prachtige zeiljacht. Onze boten zijn luxe uitgevoerd zodat u de hele dag niets te kort komt. Daarnaast verzorgen we graag het eten en drinken aan boord. We hebben uiteenlopende arrangementen wat de catering betreft. Van een uitgebreide lunch tot een bits & bits diner, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Lang of kort zeilen Lemsteraak

Lemsteraken Sensatie maakt zeilen met een lemsteraak heel toegankelijk. Zeilen is mogelijk voor een dagdeel, een complete dag en zelfs meerdere dagen. De comfortabele Lemsteraak biedt de perfecte setting om elkaar beter te leren kennen en tot rust te komen. We adviseren u graag bij het organiseren van uw dagje zeilen Lemsteraak. Schroom niet om contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden.

TOP