lemsteraak
PREV
NEXT

De Lemsteraken Sensatie is het evenementenbureau dat is opgericht in 2008 door Frits Strating en onlangs overgenomen door Sacha Emmerik, eigenaar van Lemsteraak Grote Jager en Rederij Belle. Sacha is geen onbekende in het zeilwereldje en werkt al jaren samen met Frits in de organisatie van grootse zeilevenementen. Hij is ondernemer, reder, wijnkenner en wedstrijdzeiler maar aan boord vooral een gastheer en schipper die graag het roer uit handen geeft aan zijn bemanning.


 

Oprichting

De Lemsteraken Sensatie is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. Het begon allemaal met enkele dagen per jaar varen voor anderen. Frits zag hier een professionele markt voor en is hier op in gaan spelen. Hij is een nautische evenementenbureau gestart om zo een uniek en exclusief product aan te kunnen bieden aan klanten die een zeer professioneel uitje willen beleven met hun relaties. Het zeilen met de modern gebouwde, maar traditionele schepen is een sensatie op zich. Juist de combinatie met een uitgekiend walprogramma maakt dat de evenementen door deelnemers als zeer bijzonder worden ervaren.

Frits Strating en Sacha Emmerik

Ontwikkelingen

Evenementenbureau De Lemsteraken Sensatie is uitgegroeid tot een professioneel en veelzijdig evenementenbureau. Het varen met meerdere exclusieve Lemsteraken van zo'n 16 meter lengte, is door het unieke karakter een succesvolle vorm van relatiemarketing gebleken. Juist in deze tijd zetten steeds meer bedrijven relatiemarketing in om hun relaties te binden en behouden. Het is goed om te weten dat uw relaties bij ons in goede handen zijn. Wij organiseren uw nautische evenement tot in de puntjes en zorgen dat uw relaties niets tekort komen. Om zo een dag te beleven waar nog lang over gepraat zal worden.

 • "Punctuele organisatie, hoge mate van luxe en comfort aan boord van de unieke Lemsteraken en sensatie van het varen en zeilen."
  — Siebe Schootstra
 • "De resultaatgerichte aanpak van Frits heeft een sterke indruk op mij gemaakt."
  — Paul Kremer
 • "De ervaring met De Lemsteraken Sensatie overtrof onze verwachtingen."
  — Siebe Schootstra
 • "Frits, je bent een enorm goede schipper"
  — Trees Zwiers
 • "De energie en ervaring die Frits in heeft gezet, resulteerde in grote prestaties en tevreden klanten."
  — Paul Kremer
 • "Ik vind Frits een geweldig persoon om mee te werken."
  — Paul Kremer

Even voorstellen

Vanaf jongs af aan heeft Sacha al gekozen voor de witte zeilen en het open water. Begonnen op een klein bootje en nu heeft hij inmiddels een complete vloot met vier salonboten, één stoomschip en één zeilschip.

Na de horecavakschool besloot hij te gaan varen. Tijdens het varen bij de bruine vloot van Kampen, waar hij als matroos op een zeilklipper werkte, zag hij de Hoge Wier met een bloedgang voorbijvaren op de IJssel. Vanaf dat moment wist hij dat hij dat schip wilde kopen.

Zeilervaring

In 1997 heeft Sacha de Hoge Wier gekocht en kon hij beginnen aan de eerste vaarseizoenen. Vele jaren heeft hij met veel plezier gevaren en ook veel wedstrijden gewonnen. In 2008 raakte het zeilen steeds meer op de achtergrond en werd de horeca aan boord steeds belangrijker. Zijn horeca opleiding en wijnkennis kwam toen goed van pas.

In  2011 heeft Sacha de snelle Lemsteraak Grote Jager gekocht. Hij wilde weer terug naar de kleine groepen en de gasten aan boord zelf laten varen. Hij heeft letterlijk de koers verlegd en is teruggegaan naar de basis.

Tegenwoordig

De ingezette koers bevalt hem wel. Het varen draagt nu meer een trainingssfeer met zich mee om bijvoorbeeld teams te laten samenwerken. Iedereen wordt uit zijn comfortzone gehaald en dan gebeurt er echt wat aan boord. Daar kan hij enorm van genieten.

Na zo’n mooie zeildag sluit Sacha graag af met een gezellige borrel, dan komen de mooie wijnen op tafel en komen de verhalen los. Wat is er mooier dan dat? Sacha verwelkomt u dan ook graag aan boord van zijn Lemsteraak Grote Jager.

TOP